Modelcontract vervangt VAR

Goed nieuws voor ZZP’ers! De Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) verdwijnt definitief en ook de aangekondigde digitale variant, de Beschikking Geen Loonheffing (BGL) is van tafel. Vanaf 1 januari 2016 kunnen ZZP’ers werken met modelcontracten, waarmee er geen twijfel meer is over de zelfstandigheid van de ZZP’er.

 

contract 2De Belastingdienst moet de modelcontracten vooraf beoordelen op ondernemersfeiten. Als zij de contracten goedkeuren, dan zijn deze voor iedereen te downloaden via de website van de Belastingdienst. Het modelcontract kan onbeperkt worden gebruikt en hoeft niet steeds opnieuw te worden aangevraagd. Bij het correct toepassen van het modelcontract zijn zowel opdrachtgever als ZZP’er gevrijwaard van aanspraken achteraf.

 

De nieuwe regeling is ingediend door de ZZP-organisaties, vakbonden en werkgeversorganisaties en moet het ondernemen weer ruimte geven. De nieuwe modelcontracten bieden zowel opdrachtgever als opdrachtnemer duidelijkheid over de eisen die gesteld worden over de zelfstandige opdracht.

 

Lees meer hierover

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.