Angstzweet..?

Nog 1 nachtje slapen. Nou ja, slapen… Woelen, malen, badend in het zweet wakker worden… Morgen moet je die belangrijke toespraak houden. Op papier is alles klaar. Maar hoe dichterbij het komt, hoe groter die klomp in je maag. Je snapt het zelf ook niet, maar ergens zit een diepe angst die je parten speelt. Telkens weer als je in het openbaar moet spreken. Of dat nu is voor collega’s, voor een zaal bewoners of voor een groep familie en vrienden. Je vindt het doodeng.

 

Herken je dit? Moet je af en toe spreken in het openbaar, maar vind je het telkens weer té spannend? Probeer je er op alle mogelijke manieren onderuit te komen? Er is een oplossing voor!

 

Authenticiteit
Nee, niet een training waar je wat trucjes leert, en wat do’s and don’ts op een rijtje zet. Die hebben in andere situaties zeker ook hun nut, maar daar ben jij met deze dieperliggende angsten en onzekerheden niet mee geholpen. In de training ‘Master in performance. Excelleren in binden en boeien’ ga je in een veilige groep op zoek naar je authenticiteit. Juist door de spanning van het spreken in het openbaar verlies je vaak je authentieke gedrag. Je bent dan vooral met jezelf bezig: “Hoe kom ik over?” “Wat vinden ze van mij?” “Oh, ik had het beter toch anders kunnen zeggen.” Daarmee verlies je het contact met je toehoorders…..

 

Contact
In de training ‘Master in Performance’ leer je om contact te houden met jezelf. Hierdoor ben je in staat om contact te maken met de ander, de toehoorders.
Belangrijke vragen die  je jezelf bij elke presentatie of voordracht moet stellen zijn:

 

Stap 1: Is wat ik ga vertellen van waarde voor de ander? Verdiep je dus in de waarden en interesses van de ander.

 

Stap 2: Ben ik geloofwaardig in het overdragen van die waarde? Wat is mijn imago, mijn stijl? Ben ik authentiek?

 

Stap 3: Sluit je verhaal aan bij de verlangens van de ander?

 

Pas als aan deze drie voorwaarden is voldaan, kun je gaan boeien en binden. In de training ‘Master in Performance’ ga je vooral aan de slag met stap 2: geloofwaardigheid.

 

Blokkades doorbreken

In een intensieve training van 2 aaneengesloten dagen en de tussenliggende avond ga je in een kleine groep, onder begeleiding van 2 ervaren trainers, aan de slag. Natuurlijk komt er wat theorie bij kijken, maar de praktijk (in de vorm van oefeningen, maar juist ook het presenteren zelf) is het belangrijkste. Samen ga je op zoek naar jouw onderliggende angstdromen. Je gaat jezelf toestaan deze angsten te voelen en te verwoorden. Door hier doorheen te gaan, komen de innerlijke blokkades naar voren. Deze remmen je af om authentiek en vrij te zijn. Door deze bewustwording ontdek je ontzettend veel mogelijkheden voor jezelf. Heerlijk!

 

De training ‘Master in Performance’ is ontwikkeld en wordt verzorgd door Marcel Dassen en Marcel Baatsen. Zie voor meer informatie: http://www.masterinperformance.nl

 

Wil jij van je angstzweet af? Of lijkt deze training je nuttig voor een van je collega’s? Voor een bestuurder, een lid van je managementteam of een directielid? ? Neem dan contact op met Bureau voor Overheidscommunicatie of met Marcel Dassen (marcel@authenticiteitinbeeld.nl, tel. 06-81182046) voor meer informatie.

 

Wel geïnteresseerd, maar je twijfelt nog? Marcel Dassen komt graag langs voor een presentatie over de aanpak van de training en het achterliggende VIS-model. Geheel vrijblijvend.

 

Een deelnemer aan het woord:


Frans Captijn, Algemeen directeur Veiligheidsregio Zeeland

“Voor een groep staan is echt mijn ding. Ik had daarom niet verwacht door dit duo met zoveel kennis en kunde nog zo verrast te worden. Marcel Baatsen en Marcel Dassen vullen elkaar vanuit twee verschillende methodieken zo aan dat in deze training één plus één vier wordt. Ik beveel de training van harte aan, want je wordt op een natuurlijke manier gedwongen om naar jezelf te kijken en authentiek te schitteren op het podium.”

 

Een greep uit de resultaten van de training:

  • Je leert een krachtige structuur te hanteren om de aandacht continu vast te houden
  • Je krijgt inzicht in je eigen weerstanden en in de weerstanden in de groep
  • Je leert beter contact te maken met de groep, met als gevolg een betere interactie
  • Je leert hoe je de sympathie wint van de toehoorders
  • Je krijgt meer waardering met betere resultaten door krachtiger boodschappen

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.